”Punë grash”

Nëse të paktën një herë në jetë (prindërit,halla,daja,tezja,gjyshja,gjyshi,kojshia,një i njoftun i zakonshëm) nuk të janë drejtu me fjalët:çoju e ban ndonjë punë moj vajzë,a e ke ndërmend me shku në shtëpi të huaj ndonjëherë?... o je burrë,o nuk ke lind akoma! Sapo kopështi i fëminisë nuk na i rrit ma lulet magjike dhe trupi rrëshqet … Continue reading ”Punë grash”

Unë jam GruAH.

Unë jam GruAH. Me AH në fund. Ah për ditën kur linda e për keqardhjen e njerëzve ''Sa keq!Të ishte djalë i ishte ba shok të vëllait'' Ah për fjalën e parë që shkrujta,emnin tem,pa i mbush tre vjeç. Ah për herën e parë kur më thanë ''të vijnë turp,je dy metra vajzë'' e unë … Continue reading Unë jam GruAH.

Liria e mendjes nuk jeton pa lirinë e trupit.

Ne listen e gjate te ''turpeve'' qe denojne grate shqiptare rreshtohet edhe turpi nga kenaqesia seksuale. Eksitimi,pika G,loja erotike,gjeografia e trupit jane tabu te paprekshme te kultures tone ''puritane''. Shumica e grave kane pas nje qasje te pare seksuale negative,nje qasje qe ka ardh si rrjedhoje e pashmangshme e nje martese te padeshirume,nje mungese terheqjeje … Continue reading Liria e mendjes nuk jeton pa lirinë e trupit.

Jo vetëm që janë të palumtuna gratë shqiptare por janë edhe gra të lidhuna mbas frikës. Kanë frikë burrat,burrat e tyne,një frikë të balsamosun në shpirt,një frikë që ''mjeshtërisht'' shitet si respekt apo dashni për palën tjetër. Gratë ende trajtohen/qortohen si fëmijë brenda trupit të një të rrituni. Gra që jepen si ''çmim'' po nuk … Continue reading